Komturi St.Sunnivas tilblivelse
Ås Johanittergruppe, ble etablert i 2004 av Frank Jakobsen, og virket i mange år som del av den norske/danske johannitter bevegelsen. Frank Jakobsen begynte selv  som frivillig i bevegelsen i 1999 før han formelt ble tatt opp i 2001.

Frank i butikken
Frank jakobsen i 2011 i sin butikk med gaver til kreftsyke barn

I 2012 ble det søkt overgang til Komturi Dagmar i Danmark, den nordiske grenen av Malteser Riddernes Hospital Orden, og i 2013 ble dette bifalt og Ås kom innunder administrasjon av Malta via Dagmar. 

Ås Maltesergruppe har lagt hovedvekten på å hjelpe kreftsyke barn og ungdommer med deres familier, og har igjennom mange prosjekter med samarbeidspartnere som Radiumhospitalet, Barnekreftforeningen, Vålerenga Fotball og mange flere arbeidet for å gjøre en tøff hverdag litt enklere for de barna og ungdommene blant oss som er rammet av kreft. Les mer under Grupper->Ås Maltesergruppe

Ås Maltesergruppe ble i 2016 belønnet for sin innsats til sine medmenneskers beste med et eget norsk komturi som har fått navnet St.Sunniva. St.Sunniva ble i desember 2015 godkjent som et eget komturi (Commandery) under det Nordiske Prioratet og formelt opprettet 1.januar 2016.


 Se vedlegg under fra vår Stor Kommandør på Malta, Paul M. Borg, som anerkjenner opprettelsen av et eget Norsk komturi (Commandery) i Norge, samt mer om hvor St.Sunniva befinner seg i forhold til internasjonale organisasjonen i den denne lenken.


Bildet viser Frank Jakobsen (til høyre) på en av sine mange dugnaderĊ
Malteser Riddernes Hospitaler Orden,
11. okt. 2016, 10:35