OSJ International Herald nr. 2/2020

lagt inn 15. jul. 2020, 05:28 av Jan Helge Kalvik   [ oppdatert 20. sep. 2020, 12:49 av Vibeke Omberg ]

Les siste nytt fra vår Orden i The International Herald nr. 2 - 2020.  Her finner du artikler fra våre søsterorganisasjoner rundt om i verden og fra vårt hovedkvarter på Malta. Artiklene handler om den spesielle situasjonen vi alle har opplevd den siste tiden. Vi vil anbefale at du leser sidene fra 17-19. Her får du en rapport fra vår virksomhet i Norge, samt en spennende artikkel fra Jan Helge Kalvik som forteller om sitt opphold i Thailand i en annerledes tid.

OSJ Herald nr. 1/2020

lagt inn 23. mar. 2020, 05:48 av Jan Helge Kalvik   [ oppdatert 23. mar. 2020, 05:51 ]

Les siste nytt fra vår Orden i The International Herald nr 1, 2020. Artikler fra våre søsterorganisasjoner rundt om i verden og fra vårt hovedkvarter på Malta. Se spesielt sidene 6 og 7 med rapport fra virksomheten i Norge med de forskjellige aktivitetene i 2019 og planer for inneværende år. Fokus i år er blant annet på den store togturen til Bergen for kreftrammede barn og pårørende - totalt 300 deltagere med assistenter og hjelpere.
Heder og glede i rikt monn

lagt inn 17. feb. 2020, 04:44 av Jan Helge Kalvik   [ oppdatert 17. feb. 2020, 05:37 ]

    Det ble et hyggelig møte mellom fritidslededer Thora Kollenborg og de unge entusiastene hos Ås Maltesergruppe.

Max er snart 11 år, og godt bevandret i humanitært hjelpearbeid.

Han er også hjelper på Kuledagen, Oscarsborg og togturene med kreftsyke barn, og ungdom.

Han hadde gleden av å overrekke fritidsleder Thora Kollenborg på Radiumhospitalet, en bunke med gavekort på Pepps Pizza.

Max hadde også bidratt litt med sine penger for at de barna, og ungdommene som er lei sykehusmat kan få seg en pizza.
Tusen takk til Coop Extra i idrettsveien, Ås

lagt inn 12. des. 2019, 05:12 av Jan Helge Kalvik   [ oppdatert 12. des. 2019, 05:19 ]

Ås Maltesergruppe hadde forleden gleden av å overrekke takkediplomer til Coop Extra i Idrettsveien i Ås,
for fine gaver, og støtte til Kulekreftdagen som Radiumhospitalet arrangerte på Akershus Festning i september, og Oscarsborgdagen for kreftsyke barn, ungdom med familier i august.


Samtidig sørget butikksjefen Lars Johne Underland for at barn, og ungdom som er inne til behandling i julemåneden
får julebrus.

Vi kan bare takke, og ønsker alle på Coop Extra en god jul & godt nyttår.
På bilde Lars og kollega Linda.


OSJ Herald nr. 4/2019

lagt inn 7. des. 2019, 23:19 av Jan Helge Kalvik   [ oppdatert 7. des. 2019, 23:33 ]

Les siste nytt fra vår Orden i The International Herald nr 4, 2019. Artikler fra våre søsterorganisasjoner rundt om i verden og fra vårt hovedkvarter på Malta. Se spesielt sidene 7 og 8 med rapport fra den store kule dagen og reportasje side 29 fra barneutstyrshelgen i Ås.OSJ Herald nr.3 2019

lagt inn 13. okt. 2019, 13:11 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 13. okt. 2019, 13:16 ]

Les siste nytt fra vår Orden i The International Herald nr 3, 2019. Artikler fra våre søster organisasjoner rundt om i verden og fra vårt hovedkvarter på Malta. Se spesielt side 12 fo 13 for en artikkel fra S.Sunniva og årets Oskarsborgdagene.

Trykk her for å åpne i eget vindu. 
Kuledagen 2019

lagt inn 26. sep. 2019, 07:09 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 26. sep. 2019, 07:09 ]

Lørdag 14.sept. Ble den 10ende "Den store Kuledagen 2019" gjennomført på Akershus Festning. Kulekreftdagen for pasienter, pårørende, og etterlatte ble gjennomført i Fanehallen, og Artilleriloftet i regi av Radiumhospitalets Sarkom gruppe, og Sarkom foreningen.

Ås Maltesergruppes medlemmer, og assistenter hjalp til for niende år på rad i arrangementet, og det ble bla levert over 300 pølser, og det samme med hamburgere av oss som ble grillet i samarbeid med Forsvarets Veteraner med teamleder Pekka i spissen, samt at vi hjalp til med og servering, og rydding og om kvelden. På dagen fikk også alle barn, og ungdom som ville, kjøre turer med militære veteranbiler fra Little-Detroit of Norway Club, med Jan Hendry Løken fra Ås med beltebil, og Per-Henrik, og Anne-Gunn Nilsen og deres sønn Lars-Erik og Jeep, samt Sigrid Flaaten med Jeep.

Vi takker alle som var med å hjelpe til, og vi gleder oss allerede til neste år!

Henting av varer tidlig på lørdags morgen hos Coop Extra Raveien i Ås hvor Therese mottok takkediplom


ankomst vaktene på Akershus festning, 


vårt serveringsteam Ilka, Bjørn Ingar, og ungdommene Christian, Rebecca og Kaia. 


Våre minste assistenter Silje og Max.


Inne i ærverdige Fanehallen hvor det var dekket på til 250 gjester. 


Investitur i Skanderborg

lagt inn 9. sep. 2019, 14:23 av are kristensen   [ oppdatert 9. sep. 2019, 14:24 ]

Lørdag 7. September deltok St.Sunniva med deltagere fra både ÅS og Østfold Maltesergruppe i Investitur hos Dagmar i Skanderborg.

Vi hadde gleden av å være med på et høytidlig Investitur hos våre Ridderbrødre og søstre i Dagmar i Skanderborg i Danmakr. 

Br. Knut Roar Ulvedalen fra Norge, fikk sine Ridderslag av Nordisk Prior Frank Jakobsen i Skanderborg Slottskirke.

Vi takker for en høytidelig seremoni, utført av Komtur Kim Aabo Christensen, og hans brødre og søstre i Dagmar. Gudstjenesten/preken ble utført Sogneprest Heidi Torp, og de ordensmessige handlinger av Malteserordens høyeste prelat Niels Refskou.

Forfremmelser med Diplom fra Malta, for godt utført arbeide gjennom mange år ble tildelt br. Truls, Jan og Randi fra Norge, og til Hanne,og Sussi fra Dagmar/DK.

Etterpå var vi samlet til Gallamiddag på Hotell Skanderborghus. Takk fra oss, vi gleder oss allerede til neste år.


bildet under: bevis på opptagelse og forfremmelser i vår orden.
Klær til nødlidende

lagt inn 9. sep. 2019, 14:11 av are kristensen   [ oppdatert 9. sep. 2019, 14:43 ]

Lørdag 31.august ble over 70 sekker med klær og barne-utstyr donert og fraktet for videre distribusjon til trengende i Hviterussland og Ukraina. 

Ås Arbeidskirke gjennomført sitt store årlige loppemarked til inntekt for meninghetsarbeidet, og alt av klær som ikke ble solgt, samt barne-utstyr, ble donert Ås Maltesergruppe, og Østfold Maltesergruppe stod for distribusjon videre til vår nye samarbeidspartner Fair Share Norge.

Fair Share Norge har i mange år drevet med veldedig arbeid i Hviterussland og Ukraina, og i de siste årene sendt opp til 5 semi trailere hvert år stappfull med klær, sko, møbler og barne-utstyr som deles ut til trengende i svært så fattige Hviterussland, og stadig krigsherjede Ukraina.

Østfold Maltesergruppe videreformidlet bortimot 70 sekker med klær samt annet barne-utstyr, og fikk samtidig glimt av en fantastisk gruppe med frivillige hos Fair Share Norge som bruker mye av sin fritid til å hjelpe nødlidende og trengende. 

Vi ser fram til samarbeidet og takker for den vennlige måten vi ble mottatt av på deres nødhjelpsmottak i Vestby.


bildet over: To glade frivillige mottar 70 sekker med klær og annet barne-utstyr

Frivillige fra Ås menighet pakker klær som ikke var solgt for videre distribusjon til trengendeFar og sønn Kristensen fra Østfold Maltesergruppe bar og kjørte over 70 sekker med klær og annet barneutstyr


Oscarsborgdagen 2019

lagt inn 15. aug. 2019, 06:50 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 29. aug. 2019, 07:15 av are kristensen ]

Kreftsyke barn, ungdom og pårørende fikk en uforglemmelig dag på Oscarsborg sist lørdag 24.august i strålende solskinn. Ås og Østfold Maltesergruppe, og Barnekreft foreningen Oslo og Akershus arrangerte for syvende år på rad en opplevelse dag på Oscarsborg i Oslo fjorden rett utenfor Drøbakk. I strålende sol fikk over 120 barn, ungdom rammet av kreft med familier oppleve Helikopter turer, RIB kjøring på fjorden, krabbefiske, og masse lek og moro.

Kreftbehandling gjør at barna må være borte fra skolen eller barnehage, det er viktig å  kunne treffe andre i samme situasjon et sted der alle forstår og viser hensyn. Nye vennskap bli stiftet mellom både barn, og voksneUnder hele aktiviteten ble det grillet hamburgere, pølser, is og servert kaker og frukt. Det var ingenting i vei med appetitten, og det viser jo at glede, og aktiviteter er like viktig som den beste medisin. 

Uten frivillige, og givere som stiller opp hvert år så er det ikke mulig å gjennomføre en slik stor aktivitet. Fra Ås Ole-Petter Berger med Helikopter, Roy Hansen fra RIB.no, begge Coop butikkene i Ås med grillmat, brus, frukt og tilbehør. Vestby og Ås Røde Kors hjelpekorps med Christopher , Espen og Øystein holdt førstehjelpskurs og beredskap. På Oscarsborg:  Fergen ved Maritim Leder Bjørn E Krane og team, Festnings-forvalter Hilde Falck Olsen, Havnevaktene, Havnekroa ved Vasili som hjelp til med kjøring og oppbevaring av mat, og utstyr – i tillegg spanderte de IS på alle!

Som takk for en kjempeinnsats ble det delt ut takkediplomer, og Barnekreftforeningens Gullsløyfe. Takk også til over 20 frivillige som sto ved grillen, helikopter vakt, påkledning til RIB, rigging og rydding etterpå. En ekstra takk til værgudene som sørget for eventyrlig høstvær, og til alle vår gjester som kose seg. Vi gleder oss allerede til neste år!Knut Ulvedalen fra Østfold Maltesergruppe og kone griller mat til alle gjesten.

Takkediplom og gullsløyfe til Pilot Jørgen Eriksen fra Nor Avation som nok en gang donerte helikopter turer til alle barn og ungdommer. Et utrolig populært tilbud.Rib turer på fjorden gitt av Roy Hansen fra RIB.no er også veldig populært og en opplevelse på en så fin dag på Oslo Fjorden

Vestby og Ås Røde Kors ved Christopher, Espen og Øystein, stilte nok en gang opp og demonstrerte førstehjelp for alle interesserte og stod for sikkerheten ved arrangementet. Tusen takk for innsatsenTil venstre,  Vasili på Havnekroa får en takkediplom for hjelp til med kjøring og oppbevaring av mat, og utstyr – i tillegg spanderte han IS på alle! Tusen takk :-D
Fergen ved Maritim Leder Bjørn E Krane fraktet tur/retur til alle hjelpere og deltagere. Tusen takk for hjelpen nok en gang!Eva og Trym ved Havnevaktene fikk en velfortjent diplom som takk for at vi fikk stå ute på denne fantastiske plassen ved båthavna på Oskarsborg. Invitasjonen
Ås og Østfold Maltesergruppe, og Barnekreftforeningen Oslo og Akershus har Lørdag 24. August gleden av å arrangere den sjuende Oscarsborgdagen for kreftsyke barn, ungdom med familier.

Vi gleder oss, og må bare takke våre faste bidragsyter:
På Oscarsborg: Festningsforvalter Hilde Falck Olsen, Maritim leder/kaptein Oscarsborg Festning Bjørn Einar Krane med hjelpsomme kollegaer, Havnevaktene, og Havnekroa.
Helikopter ved Ole-Petter Berger med Pilot fra Nor Avirtion Ås, RIB.no ved Roy Hansen Ås, Røde Kors Vestby og Ås, og Coop Extra Raveien Ås.

Takk også til de mange frivillige som sørger for at denne årlige begivenhet har blitt en tradisjon, og sørger for at våre gjester får ett kjært avbrekk på Oslofjordens flotteste perle.

1-10 of 63