Nyheter‎ > ‎

Oscarsborgdagen 2019

lagt inn 15. aug. 2019, 06:50 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 29. aug. 2019, 07:15 av are kristensen ]
Kreftsyke barn, ungdom og pårørende fikk en uforglemmelig dag på Oscarsborg sist lørdag 24.august i strålende solskinn. Ås og Østfold Maltesergruppe, og Barnekreft foreningen Oslo og Akershus arrangerte for syvende år på rad en opplevelse dag på Oscarsborg i Oslo fjorden rett utenfor Drøbakk. I strålende sol fikk over 120 barn, ungdom rammet av kreft med familier oppleve Helikopter turer, RIB kjøring på fjorden, krabbefiske, og masse lek og moro.

Kreftbehandling gjør at barna må være borte fra skolen eller barnehage, det er viktig å  kunne treffe andre i samme situasjon et sted der alle forstår og viser hensyn. Nye vennskap bli stiftet mellom både barn, og voksneUnder hele aktiviteten ble det grillet hamburgere, pølser, is og servert kaker og frukt. Det var ingenting i vei med appetitten, og det viser jo at glede, og aktiviteter er like viktig som den beste medisin. 

Uten frivillige, og givere som stiller opp hvert år så er det ikke mulig å gjennomføre en slik stor aktivitet. Fra Ås Ole-Petter Berger med Helikopter, Roy Hansen fra RIB.no, begge Coop butikkene i Ås med grillmat, brus, frukt og tilbehør. Vestby og Ås Røde Kors hjelpekorps med Christopher , Espen og Øystein holdt førstehjelpskurs og beredskap. På Oscarsborg:  Fergen ved Maritim Leder Bjørn E Krane og team, Festnings-forvalter Hilde Falck Olsen, Havnevaktene, Havnekroa ved Vasili som hjelp til med kjøring og oppbevaring av mat, og utstyr – i tillegg spanderte de IS på alle!

Som takk for en kjempeinnsats ble det delt ut takkediplomer, og Barnekreftforeningens Gullsløyfe. Takk også til over 20 frivillige som sto ved grillen, helikopter vakt, påkledning til RIB, rigging og rydding etterpå. En ekstra takk til værgudene som sørget for eventyrlig høstvær, og til alle vår gjester som kose seg. Vi gleder oss allerede til neste år!Knut Ulvedalen fra Østfold Maltesergruppe og kone griller mat til alle gjesten.

Takkediplom og gullsløyfe til Pilot Jørgen Eriksen fra Nor Avation som nok en gang donerte helikopter turer til alle barn og ungdommer. Et utrolig populært tilbud.Rib turer på fjorden gitt av Roy Hansen fra RIB.no er også veldig populært og en opplevelse på en så fin dag på Oslo Fjorden

Vestby og Ås Røde Kors ved Christopher, Espen og Øystein, stilte nok en gang opp og demonstrerte førstehjelp for alle interesserte og stod for sikkerheten ved arrangementet. Tusen takk for innsatsenTil venstre,  Vasili på Havnekroa får en takkediplom for hjelp til med kjøring og oppbevaring av mat, og utstyr – i tillegg spanderte han IS på alle! Tusen takk :-D
Fergen ved Maritim Leder Bjørn E Krane fraktet tur/retur til alle hjelpere og deltagere. Tusen takk for hjelpen nok en gang!Eva og Trym ved Havnevaktene fikk en velfortjent diplom som takk for at vi fikk stå ute på denne fantastiske plassen ved båthavna på Oskarsborg. Invitasjonen
Ås og Østfold Maltesergruppe, og Barnekreftforeningen Oslo og Akershus har Lørdag 24. August gleden av å arrangere den sjuende Oscarsborgdagen for kreftsyke barn, ungdom med familier.

Vi gleder oss, og må bare takke våre faste bidragsyter:
På Oscarsborg: Festningsforvalter Hilde Falck Olsen, Maritim leder/kaptein Oscarsborg Festning Bjørn Einar Krane med hjelpsomme kollegaer, Havnevaktene, og Havnekroa.
Helikopter ved Ole-Petter Berger med Pilot fra Nor Avirtion Ås, RIB.no ved Roy Hansen Ås, Røde Kors Vestby og Ås, og Coop Extra Raveien Ås.

Takk også til de mange frivillige som sørger for at denne årlige begivenhet har blitt en tradisjon, og sørger for at våre gjester får ett kjært avbrekk på Oslofjordens flotteste perle.