Østfold sammarbeider med

Fair Share Norway

lagt inn 9. sep. 2019, 13:45 av are kristensen   [ oppdatert 9. sep. 2019, 13:46 ]

Fair Share Norway (FSN) er en forening som 
fra 90-tallet har sendt nødhjelp til Hviterussland og etterhvert også Ukraina.  De siste årene har Fair Share årlig sendt fem semitrailere med tilsammen 50 tonn klær, sko, møbler og utstyr til Hviterussland og øst-Ukraina fra sitt nødhjelpsmottak i Vestby. 

I tillegg tilbyr de en sommerleir der i 2019 30 barn fra Øst-Ukraina ble invitert til et opphold i Norge der målet var å gi dem en pause fra krigen i roligere omgivelser.

Les mer om Fair Share Norway sine prosjekter.
På bildene under ser du ivrige frivillige fra FSN som jobber ved nødhjelpsmottaket på Vestby.
Utdeling i Lubny, Ukrania
Loppemarkedet i Ås arbeidskirke

lagt inn 9. sep. 2019, 13:29 av are kristensen   [ oppdatert 9. sep. 2019, 13:56 ]

Ås menighet og Stiftelsen Ås arbeidskirke samarbeider om det store, årlige loppemarkedet i Ås arbeidskirke. 
Her finner du et velsortert utvalg av sykler, klær, sko, møbler, bøker, kunst, leker, sport, elektrisk, kjøkken, ting og tang.

St.Sunniva har ved Ås Maltesergruppe i flere år fått donert klær og barneutstyr som er igjen etter at markedet er ferdig, som videre distribueres til trengende i Øst Europa.

I 2019 var det Østfold Maltesergruppe som tok over dette arbeidet med å hente klær og bringe videre til de trengendeLes mer om loppemarkedet i Ås Arbeidskirke her.
Latviahjelpen Røde Kors Halden

lagt inn 4. mai 2018, 01:11 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 11. mai 2018, 05:06 ]

Halden Røde kors  samarbeider med Røde kors foreninger i Latvia. To ganger i året sender de hjelpesendinger til 17 Røde Kors foreninger i Latvia. Det er 10 tonn med ca 580 pakker ved hver sending. Det blir også organisert ferie i Halden for en gruppe fra Latvia hver sommer.

Østfold Maltesergruppe leverte i Mai 2018 sin første forsendelse av klær donert av Redd Barna Ås Utstyrsmarked til Halden Røde Kors' Latviahjelp, og vil framover fortsette å levere klær og annet utstyr det er behov for samlet inn av St.Sunnivas Maltesergrupper på Østlandet.


Trykk her for å lese mer om Halden Røde Kors.
1-3 of 3