Grupper‎ > ‎Ås Maltesergruppe‎ > ‎Prosjekter‎ > ‎

Prosjekter Ås


Turer til Tusenfryd

lagt inn 24. mai 2016, 14:06 av are kristensen   [ oppdatert 14. okt. 2016, 07:59 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden ]


ÅS Maltesergruppe har ilag med gode samarbeidspartnere flere ganger arrangert drømmedag på Tusenfryd for kreftsyke barn og ungdommer med familie fra østlandsområdet. Les mer i artikkel under om drømmeturen 2009.

Neste drømmetur er planlagt arrangert i 2017... mer informasjon kommer.
Klær til trengende

lagt inn 23. mai 2016, 16:05 av are kristensen   [ oppdatert 11. apr. 2018, 01:48 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden ]

Klær samles inn
Flere ganger i året samler ÅS Maltesergruppe inn klær fra loppemarked, bruktmarkeder gjenglemte klær fra skoler etc som som formidles videre til trengende. I 2017 ble ca 400 enheter (sekker/esker, o.l.) formidlet til barn i Latvia via ved hjelp av Venner av Vaive i Fredrikstad.

Fra og med 2018 skal klær formidles via Redd Barna Ullensaker sitt engasjement i Latvia. 
 
Les mer i artiklene under


Fra Ås Avis;70 sekker klær til Baltikum

Norsk Militær Tattoo

lagt inn 23. mai 2016, 07:08 av are kristensen   [ oppdatert 14. okt. 2016, 08:01 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden ]

Norsk Militær Tattoo
Ås Maltesegruppe har ved flere anledninger, i samarbeid med Norsk Militær Tattoo, hatt gleden av invitere barn og ungdom m/familie under behandling på Radiumhospitalet til  lukket matinéforestilling på Norsk Militær Tattoo. Nå sist i 2016  i Oslo Spektrum.

En fantastisk opplevelse med militære fra alle verdenshjørner. Turen er gratis og påmelding skjer ved fritidsleder Thora Kollenborg på Radiumshospitalet.Les mer om Norsk Militær Tatto på forsvaret sine nettsider.

Se tilbud fra fritidsleder på Radiumhospitalet på deres nettsider.Barnas Drømmetur

lagt inn 22. mai 2016, 09:12 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 1. mar. 2018, 01:04 ]

KAMP: På Lerkendal har det blitt utspilt mangfoldige kamper. Nå må Julie (9) kjempe sin livs kamp, mot hjernesvulst. Da hjelper det å få møte alle Rosenborgspillerne som forteller om hvordan de finner inspirasjon til å kjempe.
Jernbanepersonalets Turkomité har siden 1988 arrangert turer med tog til for kreftsyke barn og unge med familie.

Turene skal være en opplevelsestur til glede for familier som er rammet av alvorlig sykdom, blant annet til store byer som Bergen, Kristiansand, Sandnes, og Trondheim. 

Alt som gjøres i forbindelse med turene er basert på frivillig innsats med økonomisk støtte, mat, drikke og gaver fra ulike bidragsytere som NSB, jernbanerelaterte foreninger og lag, men også privatpersoner, firmaer, andre veldedige organisasjoner, kommuner og hotellene som gjør alt for at oppholdet i byene skal bli så godt som mulig. Til og med lokførerne kjører toget på sin fridag!

Ås Maltesergruppe har vært bidragsytere i flere år i lag med andre som Vålerenga Fotball, Forsvaret og Telenor.
             
I 2017 gikk turen til Kristiansand og blant annet Dyreparken, Les mer på Østlandets blad: 


Artikler på nettet om Barnas Drømmetur:
Barneutstyrshelgen i Ås

lagt inn 28. mar. 2016, 13:21 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 16. okt. 2016, 14:44 ]

Barneutstyrshelgen i Ås er et bruktmarked hvor du kan kjøpe, men også selge, klær, sko, leker og diverse utstyr (ski, staver, sykler, barneseter, senger etc) til barn i alderen 0 til 12 år.

Markedet arrangeres av Redd Barna, avdeling Ås, og Ås Maltersergruppe bidrar som frivillige, samt samler inn og videresender klær som ikke blir solgt og frakter og gir de videre til barnehjem og fattige familier i Øst Europa.

Markedet foregår 2 ganger i året tidlig høst og vår. Se Ås Maltesergruppes kalender for neste Barneutstyrshelg.Ås Maltesergruppe sorterer klær etter Utstyrshelgen

avisklipp om Utstyrshelgen 2015
Oscarsborgdagen

lagt inn 18. mar. 2016, 16:23 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden   [ oppdatert 14. okt. 2016, 08:03 ]
I slutten av august hvert år arrangerer Ås Maltesergruppe i lag med Stiftelsen Sykehusbarn til Oscarsborgdagene for kreftsyke barn og ungdom med familie hvor det er grilling, lek og et hyggelig avbrekk i en tøff hverdag.

Ikke minst stiller mange lokale firmaer opp for å gi fine opplevelser, bla Nor Avation med helikopter turer, RIB.no med RIB-turer på fjorden og ikke minst Oscarsborgfestning som stiller alle de fantastiske omgivelsene gratis til disposisjon.

Les mer på ØB: http://www.oblad.no/nyheter/tok-med-kreftsyke-barn-ut-fra-sykehuset/s/2-2.2610-1.8012441

Se innslag fra TV2 .no.


Bilder fra tidligere Oscarsborgdager:


Den store Kuledagen

lagt inn 18. mar. 2016, 00:58 av are kristensen   [ oppdatert 14. okt. 2016, 08:04 av Malteser Riddernes Hospitaler Orden ]


Radiumhospitalets Sarkom kreftpleie og Sarkom kreftforeningen arrangerer hvert år Den store Kulekreftdagen på Akershus Festning i starten av september.  Ås Maltesergruppe har i 5 år stilt opp som hjelpere under avvikling av dagen som samler 200-250 pasienter, pårørende og etterlatte.

Vi besørger gaver, grillmat og ett team på som hjelper til å avvikle dagen med rydding, oppvask og gjennomføring av dagen. Det er en stor jobb som utføres av mange frivillige fra Radiumhospitalet i flere mnd for å få alt på plass.


Sarkom er en kreftform som krever lang behandling og ofte er pasientene opptil 9 mnd på Radiumhospitalet. Vi takker alle innvolverte og givere for støtte til barn, unge og familie rammet av sarkom.


Mye gøy og moro for små og store på Akershusfestning


utrolig mye god mat er lagd av velvillige hjelpere

Lang rekke av sultne til grillfesten


1-7 of 7